29
Jun

Some facts about me.

   Posted by: Angelvoice   in

me in purple hair and makeup Välkommen till min lilla sida i cyberspace

Jag heter Kim Jönsson Rydberg

Sedan 1 nov 2008 bor jag numera i Limhamn. bodde tidigare i Lund. Fin liten hamnstad med utsikt över öresundsbron.

Jag är lyckligt gift med min största kärlek Patrik Rydberg sedan den 18 augusti 2007. Vi har varit tillsammans sedan den 28 oktober 2000.

Så när det kommer till frågor om kärlek och hur man håller igång ett bra äktenskap och sexliv så känner jag att jag har nog många svar på frågorna.

Jag älskar många djurarter. katter, hundar, kaniner, marsvin, möss m.m. Men just nu är det bara 3 nymfkakaduor i mitt vardagsrum. på natten sover de i en stor bur och på dagen är dom ute och jagar möss hihi skämt åsido. dom flyger runt och sällskapar i hela vardagsummet och är mysigt sällskap när man äter middag framför tvn. Dom är väldigt sociala och har väldigt mycket olika personligheter och olika gosighets faktor.

Min önskedröm vore att bo på landet och ha självhushållning med stor trädgård med fruktträd och grönsaksland med massor av djur som på ön eden i serietidningen fantomen där alla djur lever i harmoni och skön vänskap med varandra och människorna som besöker den.

Jag älskar att sjunga och särskilt på olika språk. Jag gillar att fånga upp fraser på olika språk  och använda dom när man är ute och reser. man blir vänligare bemött om man försöker tala med de inhemska på deras språk istället för att envisas med engelska hela tiden. att förstå andras kulturer är lärorikt.  Jag hade velat resa jorden runt men har förstått att det kommer ta lite mer tid att få se allt jag önskar.

Jag har plockat upp många fraser på japanska, franska, spanska, italienska, kinesiska, ryska och finska. talar flytande engelska och ganska bra danska.

Jag kollar mycket på japansk anime så där har jag plockat upp många ord och betydelser. har även pluggat några nybörjarkurser i spanska, franska och kinesiska  under årens gång så många ord minns man ifrån det. När jag var i frankrike på skidresa förra året så kom jag på massa fraser och ord som jag trodde jag glömt sen högstadiet men de bara poppade upp som svampar. och folk påstår att fransmän är otrevliga.  men försöker man säga några franska ord så blir dom hur leende och hjälpsamma som helst. då har man åtminstonde försökt.

Dans är en annan stor del i mitt liv som jag fullkomligt älskar. man blir så glad av att dansa. Finns det ett dansgolv och musik så måste jag bara dansa. ibland går det inte att låta bli även om det inte finns dansgolv. räcker att flytta lite stolar i en bar också.Jag tycker om att dansa Lindy hop Salsa, Tango, balboa, hiphop r’n’b, magdans och disco. Jag anpassar mig alltid till musiken och blandar in från olika stilar därefter.

jag är en väldigt praktisk person och har väldigt lätt för att lära bara genom att se på hur andra gör. det är så jag lärt mig att dansa sen jag var liten genom att se på tv eller gå på disco. eller bara höra andra prata på andra språk eller dialekter så memorerar jag ord och uttal.

Jag har svårt för det teoretiska i gengäld genom att det var svårt att koncentrera mig på läxor som liten. fast koncentrationen som sprack hade nog mer att göra med att jag hade allergier och klåda med eksem. det gör en trött matt och hängig och då är det svårt att koncentrera sig på vad läraren säger.  kunde aldrig sova på nätterna och ville helst sova till 10 istället. undra på att man var zombie de första 3 timmarna i skolan och ofta somnade på lektioner. anledningen till sömnbrist berodde nog inte bara på klådan utan också på att man tänkte så mycket. på varför folk var så elaka och mobbade en t.e.x

Jag älskar att laga mat och komma på nya recept. Jag har en väldigt känslig näsa och smaklökar som är bra när man luktar på kryddor och lagar mat och mixar drinkar.  Är det party på gång hos någon kompis hittar man oftast mig i köket där man förbereder någon god måltid, och är det grillfest så står jag oftast framför grillen. kan inte låta en man låtsas grilla bra när man har gjort marinad och alla tillbehör heller.

jag älskar smaken av grillat kött och det passar mig bra då jag inte kan bli vegetarian som jag testade i min ungdom. tål inte kolhydrater så bra nämligen och det finns ju i alla spannmålsprodukter och potatis t.ex. undviker pasta, bröd,bönor, ris e.t.c som jag åt mycket av när jag flyttade hemifrån, något som gjorde att jag gick upp ung 20 kilo på 2 år. man åt mer kött hemma och gick upp långsammare då.  har alltid varit lite överviktig men det har kommmit så långsamt att musklerna har hängt med och orkat bära övervikten. men då vart jag väldigt dålig.

Nu har jag lagt om diet igen till något som heter LCHF lågkolhydrat högfettkost.  10 kilo ner på 10 veckor. inga dieter funkade innan den så bra utan att man fick gå hungrig. nu gick jag ner dom 10 veckorna jag använde metoden stenhårt. men när man fuskar på kolhydraterna står jag oftast still nu istället för rakt uppåt på vågen så det känns skönt att man kan hålla vikten också sen man ändrade kost. massa nya recept att hitta på också utan mjöl och konstiga tillsatser. känns bra faktiskt. tyckte ändå pannkakssmet med mjöl i stod mig upp i halsen och gjorde magen tung och obekväm. bättre med bara ägg och grädde än ägg mjöl och mjölk. får bara ha mer ägg i. mjöl är bara fattigmansmats utfyllnad då dom började odla spannmål i sverige får några hundra år sedan.

Jag gillar när fester är med lite mindre folk helst goda vänner. max 8 personer för då kan man spela de flesta brädspelen efter en god måltid. jag föredrar okomplicerade glada människor som inte behöver sprit och tobak för att kunna skratta och ha kul. som gillar livet och inser att himlen är här på jorden och man kan ha kul och leva här och nu. De goda vännerna vet att när de behöver en axel att luta sig mot och har kärleksproblem eller andra bekymmer så kan de alltid komma till mig och prata av sig och få råd om de behöver.

storfester är inte för mig. för störigt och massa intryck på en och samma gång.Man får chans att prata med folk också på en liten fest inte bara tjoa och dricka. fyllefester med 20 + pers är mitt antiklimax när det gäller nöjen.

Människor samlade för många på ett ställe blir som boskapsdjur trängda in i hörn så beter dom sig som hjälplösa och mer pantade.  och det blir mer våldsamt också.  exempel på det . om man släpper in en kille med automatgevär i ett köpcenter där det är max 10 pers så vet folk vad dom ska göra  och folk tar på sig lite ansvar. lyckas ta skydd och sätta sig i säkerhet. gör samma sak med köpcenter och där är 50 pers så blir det kalabalik och folk springer ner varandra och gör mer skada än killen med gevär typ. och sannolikheten att han skjuter vilt av rädsla över att bli trängd in i ett hörn instinktivt med så mycket människor är mycket större.

a falling star