31
Mar

Kemikalier och tillsatsämnen i smink,krämer och mat.

   Posted by: Angelvoice   in Mat

sitter och surfar på internet och läser om vad som finns i vanliga schampoon och balsam och andra hudvårdsprodukter.  har läst innan mycket om smink och e tillsatser i mat.

men vad kan man äta till slut egentligen och vad kan man tvätta håret med och sminka sig med. det är klurigt för de flesta innehåller ingredienser som man kan bli allergisk och överkänslig för.enligt lapptesten jag gjorde för 1,5 år sedan så var det 5 ingredienser som gav kraftiga reaktioner.  ämnen som är vanliga i många hudvårssprodukter något var vanligt i lim, (som finns i diskhandskar skinnskor,plåster m.m) en del var färgämnen som man färgade polyestertyger med och vissa för naturmaterial. aha klåda av vissa kläder förklarades där. får undvika polyestertyger som innehåller det blåa färgämnet bomull, lin, silke som innehåller det röda. dvs färgkombinationer också.

kan inte ha sträva tyger heller för det förvärrar redan öm hud.  vad blir kvar liksom.fint silke och viscose och satinbomull. det är mjukt nog om det inte är färgat med fel ämnen.

det återstår inte mycket efter långt och mödosamt sökande.

får göra mina egna schampo krämer och balsamprodukter om man ska slippa fel ämnen

har hittat mineralsmink som inte innehåller parabener eller parfymämnen det kan jag använda utan klåda och irritation.

en del parfymfria schampoon och balsam också utan silikon och mineraloljor.men det var inte lätt.

mat med för många e-tillsatser undviker jag också. särskilt e-621 och övriga smakersättare, sötningsmedel, förtjockningsmedel,

försöker följa rätt strikt lchf kost också.

på plussidan

mår bättre

håret är mindre slitet

väger mindre

känner mig yngre och fräschare.

mer sällan man har konstant klåda.

minus

jobbigt att hitta bra råvaror och produkter som man kan använda som inte kostar multum.

men bra hälsa får man kosta på.

This entry was posted on Tuesday, March 31st, 2009 at %22:%Mar and is filed under Mat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment