12
Oct

Lchf Frukost

   Posted by: Angelvoice   in Hemmagjort, Mat, LCHF

Jätteglad för jag hade gått ner 1 kilo i morse. nere på 96 nu. stått och stampat på 97 länge men bättre än 110 som jag vägde innan jag fann LCHF.

Till frukost blev det två stekta ägg och till det tog jag också fläsk schnitzel från gårdagens middag med vitlökssmör.

recept på min schnitzel med en variant på cordon blue.

Ingredienser: 1,5 kg kött ca. 6-8 port.

fyllning.

3 msk philadelphiaost

3 msk ädelost

2 dl riven stureost

3 msk creme fraiche

ett paket hackad bacon

4 cm purjolök finhackad

1 msk hackad kapris

1-2 klyftor vitlök valfri mängd

örtsalt och övriga valfria örtkryddor efter tycke och smak.

Rör ihop alla Ingredienserna till fyllningen spara bacon till sist.

banka sedan ut de tunna skinkschnitzlarna

dela ihop dom om par  efter storlek så det blir jämnt så gott det går. ‘

tror det var 17 skivor i paketet så en blev utan. den fick bli rullad istället med fyllning i.

sprid ut lite fyllning på ena sidan och lägg på överdelen och kläm ihop dom lite runt om sidorna så fyllningen inte tar sig ut för lätt.

Jag stoppade ihop alla på en plåt och körde in dom i ugnen. (kan även stekas i smör direkt)

Under tiden smälte jag 25-50 gr smör tillsammans med lite örtkryddor och rödvin och dragon i en minigryta och sen hällde jag ut det över schnitzlarna efter några minuter så det blev smörigt och gott.

(för de som vill kan man ta mandelmjöl eller pofiber eller vad man använder som ströbröds ersättning och göra som vanliga panerade schnitzlar med uppvispat ägg innan man steker dom.) Jag körde utan. Ostmassan rinner ut lite men rätt mycket blev kvar i dom som kött och purjolök med kapris.. ostmassan blandade sig med smöret och blev såsigt. man kan använda det och göra en sås på skyn. Jag sparade skyn och åt bara vitlöks och örtsmör istället.

Till Middag återanvände jag schnitzlarna och gjorde andra tillbehör som idag blev sesamfröpanerad fetaost och snabbwokade grönsaker på blomkål, zuccini och purjolök i smör enbart.

Mest för makens skull. hade varit nöjd med ost kött och smör. lite grönsaker slank ner men inga mängder. har dragit ner på dom för jag har stått still på en platå i viktnedgången så försöker bli ännu striktare nu.

Panerad Fetaost

Ingredienser:

ett uppvispat ägg

några droppar citron

2 paket fetaost apetinas (på komjölk då getmjölk smakar kofta för mig.)

sesamfrön

Vispa ägget med några droppar citron.

Skär fetaosten i mindre bitar. jag skar dom 4 ggr på längden och 2 på bredden så det blev 12 bitar på varje ost totalt 24 bitar.

Doppa fetaosten i äggröran och sedan i sesamfröna

stek dom i rikligt med smör ägg och sesamfrön som blir över i skålarna brukar jag blanda ihop och steka som en sesamäggröra.

Jättemumsigt

Sovdags. Nya matlagnings sensationer imorgon kanske.

Sov gott till alla där ute

kärlek frid och lycka.

Tags: , ,

This entry was posted on Wednesday, October 12th, 2011 at %04:%Oct and is filed under Hemmagjort, Mat, LCHF. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment