Till middag gjorde jag Köttfärslimpa a la Kim

När köttfärslimpan låg i ugnen hann jag även göra en efterätt på vattenmelonen som skulle göras åt.

Inte direkt Lchf kanske men läskande och svalkande i sommaren. eller när man känner sig sjuk och ont i halsen då är det bra med extra fruktvitaminer.

Ingredienser:

1 liten vattenmelon.

1 msk citron eller lime2 tsk ,

honung, socker eller annan sötning(kan uteslutas om man vill)

1 krm ekoigisk vaniljpulver

1 krm kanel

1 krm kardemumma

3 äggvitor

Jag hackade ner melonen i mindre delar och körde i min mixer tillsammans med citronen. tog inte hela melonen utan körde ner lite så det blev strax under en liter. sen lade jag på lite frysta hallon för syrligheten, man kan ta några andra frysta bär också för att få lite mer färg till sorbeten. som blåbär och björnbär.

Sen hällde jag på nåt kryddmått med äkta vaniljpulver, kanel och kardemumma och lite socker. Sockret går att uteslutas helt om man är strikt LCHFare.

När allt var ordentligt mixat hällde jag i 3 äggvitor som fick mixas ner med allt tillslut blev det en liter vätska totalt. sen körde jag allt i en glassmaskin och efter 15-20 min var det klart att ätas. jätte mumsigt blev det. inte för sött men fruktigt och läskande.

Till en början blev det mer än en liter då jag lade i lite mycket melon och bär. så jag hällde av så det blev strax under en liter innan jag lade i äggvitorna.

Med de frysta bären blev det som en fruktsmoothie som man kunde dricka som den var.

Ingredienser till Köttfärslimpan

1,2 kg Kravmärkt nötfärs

2 ägg

1 dl grädde

1 dl philadelfiaost

kryddning efter smak

Jag använder rätt mycket olika kryddor men denna gång blev det

Herbamare örtsalt, oregano, glorias heta äpplesalsa, Santa marias forestblend och chicken and steak kryddkvarn, svartpeppar, och salamoia bolognese havssalt med örtkryddor från caber och sist men inte minst färskpressad vitlök.

Blanda ihop alla ovanstående ingredienser med köttfärsen.

bryn under tiden

1 halv Hackad vitkål eller spetskål

2 stora lökar

2 vitlöksklyftor

2 grovrivna morötter

10 champinjoner

med lite örtsalt(skippa sirapen morötterna ger sötma nog)

Sen lade jag ett lager köttfärs i botten sen kål blandning och mer köttfärs med sista kålblandningen på toppen och 2 -3 dl riven ost överst.

efter 45 min i ugnen på 175 grader var den färdig att ätas.

vi åt den som den var utan sås och lingon dock. det behövdes inte för den blev väldigt saftig och god.

This entry was posted on Friday, August 26th, 2011 at %12:%Aug and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment