400 g fryst eller färsk torsk file
2 -3 dl mandelmjöl
100 g smör
örtsalt, salt, vitpeppar, örtkryddor
ägg
citronsaft
1 tsk pepparot
vispa upp ägget med en gaffel och häll i lite citronsaft, rör ihop mandelmjölet i en annan skål med kryddorna ta den tinade eller färska torsken och doppa i äggblandningen och sedan i mandelmjölet. stek sen i 50 g smör tills det blir lite brynt och krispigt. jag börjar med 25 g och lägger på lite mer om det blir för torrt och börjar brännas allteftersom smöret sugs in i mandeln.
när allt är stekt lägg det i en ugnsform och smält ner 50 g smör till med lite citronsaft och pepparot. hälls sen över det på fisken och servera det med ångkokt blomkål. och kanske en sallad. kanske en kall creme fraiche sås för de som orkar.
This entry was posted
on Friday, January 7th, 2011 at %20:%Jan and is filed under Mat, LCHF, Uncategorized.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a reply