22
Dec

Juletid och massa god LCHF julmat

   Posted by: Angelvoice   in Mat, LCHF

Julen kan vara lite Jobbig när man kommer hem till folk som inte följer LCHF livsåskådning.

Folk måste truga och bjuda och kommentera när man inte tar av allt kolhydratrikt och dricker massa alkohol som alla andra

Känner mig som ferdinand när hans mor frågar ”varför sitter du här själv ska du inte leka med de andra små tjurarna.

Men jag gör inte som alla andra acceptera mig som jag är.

Om läraren skulle säga till alla i klassen att hoppa nu från klippan. så skulle jag ifrågasätta varför och troligen inte hoppa alls om jag bedömde det vara farligt.

tyvärr finns det många får som följer herden(livsmedelsverket, lärare, staten,politiker,kändisar,) utan att tänka efter om det är bra, rätt eller fel eller farligt på nåt vis.

Hitler var en fåraherde som hade många dumma får som inte ifrågasatte hans vett och sans.

fast det är att förolämpa fåren lite. dom är faktiskt smartare på många sätt tycker jag. äter inget som  dom vet dom mår dåligt av till skillnad från oss människor som stoppar i oss nervgifter och röker tar droger och alkohol och fel mat tills vi spyr eller dör.

Jag tar med lite egna rätter som man kan plocka av som är snällare för magen i år.

grönkål kokt i julskinkspad och grädde, revbensspjäll brukar inte finnas på bordet dit jag ska så tar med egna.

lite spenatpaj och ris a la malta på keso till kvällen när övriga äter julgröt

har köpt en stor mängd mandelmjöl som jag bakat pepparkakor på och gjort mandelbröd man kan ha till julbordet för glutenallergiker och LCHFare

ugnsbakade julskinkan i år och griljerade den på mandelmjöl och hemlagad senap.

Lite recept kommer här

Kim’s Senap

colemans senapspulver eller  grövre senapsfrön på påse.

1 dl senapspulver

1 dl-1,5 dl grädde (beror på hur tjock resp rinnig man vill ha den.

1- 2 msk honung.(beror på hur stark resp söt man vill ha den)

1 äggula

1/2 msk whisky

1/2 msk calvados

Gör så här

1. Rör ihop senapspulvret, grädden, honungen och i en tjockbottnad kastrull. Värm upp och låt sjuda i några minuter.

2. Blanda i äggulan och whiskyn och låt sjuda i 4-5 min under ständig omrörning.

Häll senapen på en glasburk med lock.

Kim’s Griljering

1 dl mandelmjöl

1-2 msk senap

1 ägggula

lite malen kanel,kardemumma,ingefära, nejlika

Rör ner hälften av mandelmjöl tillsammans med senapen och kryddorna.

Bred ut det på julskinkan. Strö resten av mandelmjölet ovanpå.

Efter jag gjorde senap så använde jag det som var kvar i grytan och gjorde en senapssås som jag åt till grillad kyckling med ostsallad

Senapssås

1-2 msk hemmagjord senap

3 dl grädde

2-3 msk philadelphiaost

lite herbamare örtsalt

salt och peppar

lite smör kan man ha i om man vill ha bättre fettmängd.

(en äggula om man vill ha såsen tjockare.)

Gör så här

alt 1 smält smöret i med senap och osten rör ut och tillsätt kryddor och sist grädden.

alt 2 om man precis gjort senapen i grytan så häll bara på grädden och smält ner osten tillsammans med kryddorna. perfekt till grillad kyckling när man som vi nu i julstöket med skinkan och griljrering  inte hann laga mat utan köpte färdiggrillad kyckling utan glutamat såklart.

till det gjorde vi en vanlig sallad och tärnade i lite vanlig stureost som är 38 procentig fet och god och som man nästan bara kan få tag på till jul.

Tags: ,

This entry was posted on Wednesday, December 22nd, 2010 at %16:%Dec and is filed under Mat, LCHF. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment