28
Nov

idag blev det lchf kokt torsk med äggsås a la Kim

   Posted by: Angelvoice   in Mat, LCHF

Hittade lite olika recept på kokt torsk med senapssås och med ägg smör och persilja när man  googlade lchf kokt torsk.

hittade på ett eget recept med en del utav de olika recepten och det blev jättesmarrigt.

Jag föredrar ångkokta grönsaker för det smakar mer och det är inte lika sönderkokt. känns som det är mer av det nyttiga kvar i grönsakerna

sen använder jag hellre färska kryddor och herbamare örtsalt istället för färdig fiskbuljong som oftast innehåller msg (e-621, natriumglutamat) och andra dåliga e-ämnen.

800 gr fryst torsk

1 liter vatten

1 lök

lite vitpeppar

salt

några teskedar herbamares örtsalt

lite vitt vin eller vinäger

citron

lägg i ingredienserna med den frysta fisken i en gryta med vatten låt sjuda tills fisken är klar. jag startade plattan för både fisk och ångkokta grönsaker samtidigt. tog väl totalt 30-40 min men startade äggkokningen när det hade gått 10 min. kokar upp det och stängde sen av plattan för grönsakerna så de fick bli klara långsamt.

Äggsås:

4 kokta ägg hackade

100 gr smör

3 dl grädde

1 msk senap eller mer efter smak

örtsalt

1 tsk citronsaft

nån dl hackad persilja

smält smöret och tillsätt de hackade äggen. blanda i senap och kryddor sen i med grädde och citronen och sist i med hackad persilja

tillbehör ångkokt broccoli och blomkål

Tags: ,

This entry was posted on Sunday, November 28th, 2010 at %20:%Nov and is filed under Mat, LCHF. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment