13
Oct

Cheesecake

   Posted by: Angelvoice   in Mat, LCHF

Har gjort en supergod cheesecake idag.

Botten

  • 250g nötter (Jag tog 150g sötmandel och 100g riven kokos)

  • 1 tsk Kanel

  • 1 tsk vanilj

  • 100g smält smör

Fyllning

  • 250g Philadelphiaost (naturell)

  • 250g mascarpone

  • 3 ägg

  • 1 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker med vanillinskräp.)

  • 2 tsk socker eller honung eller acasiasirap,. vissa använder sötningsmedel. men jag tar hellre mindre socker än 1 dl sötningsströ som vissa använder. original är väl 1 dl vanligt socker. men det tycker jag blir för sött. mascarponen är lite sötare än philadelfiaosten så då behövs mindre sötning också(valfritt)

Topping

  • 4 dl Crème Fraiche (34%)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.Mixa nötterna ordentligt. nötterna är ju väldigt feta och blir som jordnötssmör i konsistensen.Blanda sedan i Kanel och vanilj och det  smälta smöret till en massa.Fördela i en form(ca 24cm)med löstagbar botten.Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

  • knäck äggen i en bunke vispa lite med elvispen .Tillsätt osten,sötning, Rivet citronskal och vanilj pulver och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.Låt kakan svalna något.

  • Rör Crème Fraiche tills den blir till en jämn,lite rinnigare smet och bre den över kakan i ett jämnt lager.Grädda ytterligare 10 min.

  • Låt kakan kallna och ställ i kylskåp minst två timmar innan den serveras väl kyld,gärna garnerad med bär.

  • Jag tog lite frysta blåbär och hallon och rörde ihop med vaniljpulver och kardemumma och kokar upp det sen låter jag det svalna tillsammans med lite gelatinpulver så det ska stelna. antingen tar man så mycket att det blir som gele eller lite mindre så den blir mer syltig om man ska ha den till istället för på kakan.

Tags: ,

This entry was posted on Wednesday, October 13th, 2010 at %22:%Oct and is filed under Mat, LCHF. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment